Muaj: Dhjetor 2015

Kulture..Shkolla e parë shqipe e Rrëshenit..

 • Publikuar më 30 Dhjetor, 2015
 • 0

Nga: Ndue DEDAJ, shkrimtar. Janë mbushur njëqind e pesëmbëdhjetë vjet prej ditës kur çeli dyert shkolla e parë shqipe e Rrëshenit, në tetor të vitit 1900. Për nëntrevën mirditore të Kthellës ky ishte një rast i papërsëritshëm, pasi ajo e niste shekullin e ri, modern me shkollën e vet. Teksa vetëm një vit më parë, …

Lexo të plotë

Kulture..Shkolla e parë shqipe e Rrëshenit..

 • Publikuar më 29 Dhjetor, 2015
 • 0

Nga: Ndue DEDAJ, shkrimtar. Janë mbushur njëqind e pesëmbëdhjetë vjet prej ditës kur çeli dyert shkolla e parë shqipe e Rrëshenit, në tetor të vitit 1900. Për nëntrevën mirditore të Kthellës ky ishte një rast i papërsëritshëm, pasi ajo e niste shekullin e ri, modern me shkollën e vet. Teksa vetëm një vit më parë, …

Lexo të plotë

“Mirdita Fest 2015”, sukses i muzikes së lehtë”

 • Publikuar më 27 Dhjetor, 2015
 • 0

-Në vitin e 45 të Pallatit të Kulturës “MIRDITA”- Klikoni ketu per kengen fituese…  12 kengetare të rinj të muzikës së lehtë janë ngjitur mbrëmë në skenën e pallatit të kulturës Rrëshen për të performuar këngë të muzikës së lehtë në edicionin e dytë të “Mirdita Fest”. Një aktivitet rishtar që do të përkujtonte plejadën …

Lexo të plotë

Znj. Eglantina Gjermeni, Ministre e Zhvillimit Urban, në një vizitë në Mirditë për urbanizimin dhe komunitetin egjyptjan.

 • Publikuar më 22 Dhjetor, 2015
 • 0

Është hera e parë në historinë e 25 vitev e të fundit, që komuniteti egjyptian në qytetin e Rrëshenit dhe rrethina, ka prekur vëmendjen e Bashkisë Mirditë me një fond të akorduar nga Ministria e Zhvillimit Urban. Me një fond prej 5 milion lekësh të reja (me tvsh), shumë familje të këtij komuniteti kanë përfituar …

Lexo të plotë

Një kabinet muzike model, në shkollat 9 vjeçare të Rrëshenit

 • Publikuar më 21 Dhjetor, 2015
 • 0

Është përuruar sot kabineti i ri i muzikës në shkollat 9 vjecare të Rrëshenit, me një fizionomi të vecantë didaktike dhe muzeore. Mësuesi i muzikës, Nikollë Tusha, që nga Tarazhi ku ai e ka krijuar si model të eksperimentuar në mënyrë rishtare, tashmë i emëruar mësues muzike në Rrëshen, ka sjellë dhe kabinetin metodik të …

Lexo të plotë

Miratohen bursat për studentët aplikantë dhe lista e përfituesve të ndihmës ekonomike.

 • Publikuar më 17 Dhjetor, 2015
 • 0

Këshilli Bashkiak i Mirditës është mbledhur sot për të shqyrtuar dy çështje të rëndësishme të fundvitit. Mbledhja ka qenë jashtë rradhe, për vetë problematiken që mbarte. Pika e parë e rendit të ditës kishte të bënte për ndarjen e bursave për nxënësit që për herë të parë janë ulur në auditoret e shkollave të larta. …

Lexo të plotë

Për nje Mirditë solidare.

 • Publikuar më 16 Dhjetor, 2015
 • 0

Nje sërë veprimtarish  do të organizohen përgjatë muajit dhjetor ne institucionet kulturore dhe shkollore, pothuaj në të gjitha zonat e Mirditës. Ne Rrëshen, pos veprimtarive shkollore dhe nëpër kolektiva te ndryshme, në menyre specifike do të jenë këto aktivitete: -Koncerti festiv humanitar me artiste të ftuar. (16 dhjetor) -Koncert-show i qendrës kulturore të fëmijëve Rrëshen …

Lexo të plotë
sqAlbanian
sqAlbanian