Muaj: Shtator 2016

Mirdita në Ditën Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore

 • Publikuar më 29 Shtator, 2016
 • 0

Një ditë të ngjeshur me veprimtari të shumta dedikuar trashëgimisë kulturore, ka organizuar bashkia Mirditë më 29 shtator, e shënuar si Dita Kombëtarë e Trashëgimisë Kulturore, ditë e cila edhe në Shqipëri organizohet në kuadër të Javës Europiane të Trashëgimisë Kulturore, e cila festohet në rreth 50 vende të Europës. Në hollet e pallatit të …

Lexo të plotë

Gjimnazi Rrëshen po i nënshtrohet një rikonstruksioni të plotë

 • Publikuar më 29 Shtator, 2016
 • 0

Vijonë me ritme të shpejta punimet për rikonstruksionin e Shkollës së Mesme, (Gjimnazi Rrëshen), ashtu siç ishte premtuar më herët  nga kryetari i bashkisë Mirditë z. Ndrec Dedaj.  Kjo po realizohet me mbështetjen që ka ofruar Ministria e Arsimit dhe Qeveria Shqiptare. Me realizimin e këtij projekti, nxënësit dhe mësuesit mirditas  do të kenë një …

Lexo të plotë

Këshilli Bashkiak zhvillon mbledhjen e rradhës për muajin shtator

 • Publikuar më 28 Shtator, 2016
 • 0

Mbledhja e rradhës  e Këshillit të Bashkisë Mirditë, ka nisur me një minutë heshtje në nderim të këshilltarit Sajmir Jaku, i cili u nda nga jeta në mënyrë të parakohshme disa ditë më parë. Këshilltarë të të gjithë spektrit politik kanë prezantuar një situatë mjaft shqetësuese për kolegun e tyre.

Lexo të plotë

Nis puna për rehabilitimin e rezervuarit Malaj 1

 • Publikuar më 27 Shtator, 2016
 • 0

E ndërsa puna për rehabilitimin e rrjetit vaditës me pikfillimi rezervuarin Malaj 2 ka përfunduar me sukses fazat e deritanishme, prej ditës së sotme ka nisur puna për rehabilitimin e Digës dhe Ujëlëshuesit te Rezervuarit Malaj-1. Në një studim të kryer disa muaj më parë, specialistët e Ministrisë së Bujqësisë urdhëruan në formë të prerë …

Lexo të plotë

Nis puna për rehabilitimin e rrugës Livadhi i Turkut – Kurbnesh

 • Publikuar më 23 Shtator, 2016
 • 0

Pas prej më shumë se 20 vitesh pa asnjë ndërhyrje rehabilituese, ka nisur puna intensive për kthimin në normalitet të një prej segmeteve më problematikë në veri, rruga Livadhi i turkut – Kurbnesh. Kjo rrugë mjaft e hershme, ndërtuar kryesisht për transportin e lëndës minerare prej shumë dekadash, shërben edhe si rrugë lidhëse mes Mirditës …

Lexo të plotë

Ambasadori i ri austriak vizitë në Mirditë

 • Publikuar më 16 Shtator, 2016
 • 0

Ambasadori i ri austriak në Shqipëri Dr.Johann Sattler, në takimet e para njohëse me vendin ku ai është emëruar në atë detyrë, kishte të përcaktuar në axhendën e tij vizitë edhe bashkinë Mirditë. Z. Sattler është shprehur në takimin e sotëm gjatë pritjes nga  kryetari i bashkisë z. Ndrec Dedaj, për rolin historik të mardhënieve …

Lexo të plotë
sqAlbanian
sqAlbanian