Nje sërë veprimtarish  do të organizohen përgjatë muajit dhjetor ne institucionet kulturore dhe shkollore, pothuaj në të gjitha zonat e Mirditës.

Ne Rrëshen, pos veprimtarive shkollore dhe nëpër kolektiva te ndryshme, në menyre specifike do të jenë këto aktivitete:

-Koncerti festiv humanitar me artiste të ftuar. (16 dhjetor)

-Koncert-show i qendrës kulturore të fëmijëve Rrëshen
12341173_10207048829971217_488633442541256451_n (22 dhjetor)

-Koncert-show, i gjimnazit Rrëshen (23 dhjetor)

-Mesha e shenjtë e Krishtlindjeve dhe atmosferë festive, për k,t, rast (bashkepunim dioqez,-bashki) (24-25 dhjetor)

-“Mirdita Fest 2015”, me zërat e rinj dhe breza këngëtarësh të muzikës së lehtë. Përshëndetja e Vitit të Ri për
komunitetin mirditas nga kryebashkiaku Ndrec  Dedaj (26 dhjetor)

12356876_10207048830131221_3643000928736745051_o– Shugurim meshtarak në Katedrale për një diakon të ri mirditas (28 dhjetor)

– Veprimtari në shkolla dhe kopshtin e qytetit.