Kanali ujitës Malaj-Tarazh po vazhdon të rehabilitohet me ritme të shpejta. Ky investim u bë i mundur nëpërmjet Skemës së Granteve të RDPA në mbështetje të zonave të prekura nga termeti. Skema e Granteve e RDPA financohet nga Qeveria Zvicerane dhe Qeveria Austriake.

Ky rrjet ujitës do të sigurojë ujë për tokat bujqësore, duke rritur kështu potencialin bujqësor, ekonomik dhe turistik për të gjithë zonën. 378 ferma familjare dhe agro biznese do të përfitojnë në mënyrë direkte nga ky projekt.

 

Leave a Comment