Shoqata zviceriane, ndihmë për kabinetin muzikor.

Shoqata “Muzike pertej detit”, përmes drejtuesve të saj, dhe bashkëpunimit me muzikantin  Mark Gjoka (mjeshtër i Madh), përuroi sot në Rrëshen kabinetin e ri muzikor me një sërë instrumentesh që plotësojnë një bandë muzikore për fëmijët dhe të rinjtë e talentuar të qytetit dhe më tej. Ata u pritën në bashki nga kryebashkiaku Ndrec  Dedaj, i cili ka falenderuar për ndihmën e dhënë për hapjen e një sipari të ri bashkëpunimi në këtë fushë.

Ai ka akorduar  disa mirënjohje për aktorët e kësaj veprimtarie humanitare.

I pranishëm ka qënë dhe maestroja i shquar shqiptar z. Zhani Ciko, i cili ka vlerësuar me nota mjaft pozitive faktin që në Mirditë realizohet një bashkëpunim i tillë.

Më pas aktiviteti është shpërngulur për në kabinetin muzikor tek shkolla 9 vjeçare “Pashko VASA”, Rrëshen, ku dhe është nënshkruar marrëveshja e bashkëpunimit me bashkinë dhe shkollën.

Ne fjalen e mbajtur nga përfaqesuesit e Shoqatës, u theksua bashkëpunimi i shkëlqyer me Bashkine Mirditë, si dhe u shpreh dëshira per bashkëpunime të tjera.

Ndërsa kryetari i Bashkise Z. Ndrec Dedaj shprehu kënaqësinë për këtë bashkëpunim, sipas tij qëllimi ishte edukimi i muzikës tek të rinjtë, dhe formimi i “bandës” muzikore me talente të rinj. Disa performanca në saks, flaut dhe kitarë përmbyllën takimin, duke shënuar dhe nisjen e një historie të re muzikore për Mirditën e këtyre viteve.

Vlerësimet me Mirënjohje e bashkisë Mirditë:

-Zj. CORNELIA DIETHELM

Geschäftsleiterin   MUSIKÜBERSMEER

Për  kontributin në integrimin social të fëmijëve dhe të rinjëve në nevojë  të Mirditës, talente të muzikës.

-Z. MATHIAS DIENER

MUSIKÜBERSMEER

Për  kontributin në integrimin social të fëmijëve dhe të rinjëve në nevojë  të Mirditës,talente të muzikës.

-Z. DANIEL M ZUEST

Për  kontributin në integrimin social të fëmijëve dhe të rinjëve në nevojë  të Mirditës, talente të muzikës.

-Z. Mark Gjoka

Për krijimin e Klasës së muzikës  dhe  Bandës frymore  të  FËMIJËVE DHE TË RINJËVE  të Mirditës.

Përgatiti: Alsida Keli.

Zyra e Shtypit

 

DSC_1854 DSC_1859 DSC_1862 kopert kopertine