100 fidanë të llojit bredh janë mbjellë në zonën e Kroit të Bardhë, përmes një bashkëpunimi mes Girls Scouts Rrëshen, Bashkisë Mirditë dhe subjektit privat “Blaçi Energy”.

Vajzat e “Girl Scouts Rrëshen” organizuan gjithashtu një kamp në zonën e Kroit të Bardhë ku morën pjesë 25 vajza, 10 vullnetarë shqiptarë, dy prindër dhe një infermiere. Disa nga aktivitetet e organizuara ishin shëtitje në natyrë, gjetja e sendeve të ndryshme përreth, si dhe mbjellja e 100 pemëve, shoqëruar me një leksion rreth vullnetarizmit dhe ndihmës në komunitet.

Të pranishme në aktivitet ishin Drejtoresha e Korpusit të Paqes znj. Kate Backer, Koordinatorja për Çështjet Gjinore dhe të Rinjtë znj. Iva Sinani si dhe Menaxherja e Programit të Shëndetësisë. Ky kamp u drejtua nga liderja e trupes në Rrëshen, znj. Manjola Gega në bashkëpunim me vullnetaret e Korpusit të Paqes, që shërbejnë në Mirditë,  Alaina dhe Clancy.

Shpenzimet e transportit u mbuluan nga Bashkia Mirditë, përmes Fondacionit për Zhvillimin e Mirditës me donacionin dhënë nga kompania “MAK-08”, ndërsa blerja e fidanëve u sponsorizua nga subjekti “Blaçi Energy”.  Inspektorët pyjorë të Bashkisë Mirditë ishin gjithashtu bashkëpunëtorë në realizimin e këtij projekti.

[su_slider source=”media: 5509,5510,5512,5513,5514,5515,5516,5518,5519,5520″ link=”image” title=”no” pages=”no”]