Është përkujtuar sot 73-vjetori i çlirimit të Mirditës në qytetin e Rrëshenit.

Në Memorialin e Dëshmorëve të Mirditës janë vënë lule dhe është zhvilluar ceremoniali në përkujtim të të rënëve.

I pranishëm në ceremoni, Kryetari i Bashkisë z.Ndrec Dedaj u shpreh “Mblidhemi çdo vit për të kujtuar historinë, dhe dëshmorët. Nderimi më i madh që duhet t’i bëjmë të rënëve për atdheun është puna dhe zhvillimi i vendit. Të gjithë jemi të njohur me ndryshimet pozitive që kanë ndodhur në Mirditë. Një pjesë e projekteve kanë përfunduar e të tjera do të nisin vitin e ardhshëm.”

Kryebashkiaku premtoi gjithashtu rikonstruksionin e varrezave të Dëshmorëve në vitin e ardhshëm, duke i kushtuar vëmendje të posaçme nderimit të të rënëve dhe memorialit për ta.

Të pranishëm në ceremoni ishin veteranë dhe qytetarë të Mirditës.

[su_slider source=”media: 5599,5601,5605,5602″ link=”image” title=”no” pages=”no”]