Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, znj. Lindita Nikolla dhe Kryetari i Bashkisë Mirditë z.Ndrec Dedaj kanë përuruar shkollën e mesme të rikonstruktuar të Rrëshenit.

Me një vlerë prej rreth 120 milion lekësh, falë mbështetjes së qeverisë shqiptare është bërë e mundur rikonstruksioni i plotë i shkollës, pajisja e saj me sisteme ngrohje moderne, instalime elektrike dhe hidraulike, hapësira bashkëkohore si dhe krijimi i ambjenteve sportive të brendshme e të jashtme të standarteve të larta.

Ndërsa u zhvillua edhe një takim me mësuesit e kësaj shkolle, znj. Nikolla u shpreh “Eshtë një kënaqësi e veçantë që ja dolëm për të bërë këtë investim cilësor nga pikëpamja infrastrukturore. Ju siguroj mbështetje dhe përkrahje për arsimin, dhe për çdo problematikë që ju mund të hasni gjatë punës tuaj si mësues, me qëllim që kjo të përkthehet në punë dhe cilësi nga ana juaj. ”

Kryetari i Bashkisë u shpreh se kjo shkollë e rikonstruktuar tashmë është e standarteve evropiane për sa i përket kushteve të krijuara. “Çdo gjë është e re në këtë shkolle dhe të një cilësie të larte me suvatime, rrjet elektrik e hidraulik të ri, me çati e dysheme te re, me sistem termoizolimi, sistem ngrohje, sistem zjarrfikëseje, shkallë emergjencash, ambjente sportive të mbyllura dhe të hapura, me biblotekë te re etj
E rëndësishme është që në këtë shkollë me standarte evropiane të sillemi si evropianë për sa i përket mirëmbajtjes, ashtu siç kujdesemi për mirëmbajtjen e shtëpive tona, të mirëmbajmë edhe këtë shtëpi të re të përbashkët të edukimit dhe dijes.” përfundoi Kryebashkiaku z.Dedaj.

[su_slider source=”media: 5609,5610,5611,5613,5612,5614,5615,5616″ link=”image” title=”no” pages=”no”]