Kryetari i bashkisë z. Ndrec Dedaj, në ditën e fundit të aktiviteteve të “Festës së Arbërit 2018”, ka ndarë Mirënjohjet e Bashkisë Mirditë për disa pjesëmarrës në shoqëri të ndryshme tek “Panair Arberi 2018”. Në fillim kryetari Dedaj ka  përgëzuar të pranishmit për këtë veprimtari shumdimensionale, duke theksuar se ajo do shërbeje si gurthemeli për edicionet e tjera.

Kështu janë vlerësuar me mirënjohje: AgroMirdita; projekti Animimi i Zhvillimit rural të komuniteteve lokale në bashkinë Mirditë; Fehmi Hoxha si drejtues i kolonisë së artit, ekipi pjesëmarrës në panair nga shkollës së mesme Profesionale “Shën Jozefi Punëtor”, drejtuesi i Farmavet Lezhë, Preng Pepa. Më pas veprimtaria vazhdoi me pjesë orkestrale të orkestrës frymore si dhe valle të shumta në shesh.

Kësisoj kanë përmbyllur veprimtaritë e Javës së “Festës së Arbërit 2018”, një festë rishtare e organizuar nga bashkia Mirditë. Pas një sërë veprimtarish kulturore, historike, artistike, promocionuese te prodhimit vendas etj, dita e përmbylljes së veprimtarive është perceptuar si një show në sheshin kryesor të qytetit.

Pjesë e kësaj veprimtaria ishin dhe instrumentistët dhe orkestra frymore e shkollës “Besëlidhja” në Lezhë, dy grupet e valleve të Ansamblit Mirdita, një pjesë e ekipit të Albania Alpine Adventure, piktorë, pjesëmarrës në panair etj.

Kjo është dhe ndër festat zonale më të organizuara në këtë bashki dhe synon promovimin e produktit vendas në të gjitha fushat, natyrisht duke qenë një pikënisje e fortë e bashkisë për vitet e tjera, e cila e identifikoj atë si festë përbashkuese të mirditorëve kudo ata janë.

[su_slider source=”media: 6362,6364,6365,6363,6375,6378,6377,6376,6374,6373,6372,6371,6370,6369,6368,6367,6360,6359,6358,6357″ link=”image” responsive=”no” title=”no” pages=”no”]