-Si asnjëherë tjetër në një situatë tepër të vështirë Bashkia ka zhbllokuar në kohë rekord rrugët e mbuluara nga dëbora në territorin e saj –

Dëbora e rënë këto ditë të ftohta janari, shoqëruar me ngrica dhe temperatura shumë të ulëta, solli probleme e vështirësi në pothuaj gjithë territorin e bashkisë Mirditë, e sidomos në zonat e thella malore ku trashësia e borës kalonte nga 50-80 cm.. Kësaj situate të pazakontë përgjatë këtyre viteve, i është përgjigjur me masa konkrete në terren, bashkia Mirditë, dhe ku kryetari i saj z.Ndrec Dedaj, ditë pas dite e orë pas ore, e ka ndjekur këtë aksion zhbllokues dhe normalizues në pothuaj gjithë Mirditën duke vënë në eficencë të plotë dhe brigadat e mirëmbajtës, teknikët dhe mekanizatorët.

Kështu fillimisht puna është përqëndruar në akset lidhëse të qendrave urbane me Austostradën dhe akset nacionale, si Rrugën e Kombit, apo rrugën që mban të lidhur Rrëshenin me Urakën e më tej. Në pak kohë u bë e mundur zhbllokimi i nyjeve lidhëse me mjetet e drejtorisë së rrugëve që ka në dispozicion bashkia, ndërkohë që thirrjes së kryebashkiakut për ndihmë me mjete zhbllokuese, iu përgjigjen shumë prej sipërmarrësve. Fryma e solidaritetit në këtë rast solli që angazhimet të mos ishin vetëm brenda një lagje apo fshati, por për të ndihmuar dhe në fshatra të tjerë, siç ngjau me kryetarin e fshatit Nënshejt e të tjerë.

Vlen të thkesohet fakti se ndërhyrjet kanë qenë më të shpejta dhe energjike kur kanë ndodhur raste fatkeqësishë, siç ishte rasti i Konajve apo fshatra të tjerë e për të vazhduar më tej me zhbllokimin dhe në drejtim të Shëngjinit, Xhuxhës apo Bisakës së Fanit etj.

Rrugët u hapën dhe në zonën e Përlatit, hyrja e Repsit, fshatin Domgjon; Rrëshen –Bukmirë, në drejtim të Kulmes; rruga që lidh Rrëshenin me Kodër Rrëshenin dhe Valcën e deri në Malaj; Rrëshen-Sheshaj në drejtim të Lurthit; Rrëshen-Gëziq (aksi i vjetër); Kthellë dhe në drejtim të Selitës etj. Është punuar gjithashtu për të mbajtur të hapur rrugët e qytetit Rrëshen, pastrimin e borës dhe akullit dduke rrit sigurinë e qytetarëve në kësi rastesh.

Bashkia Mirditë dhe kryebashkiaku Ndrec Dedaj, gjejnë rastin të falenderojnë për bashkëpunimin e sipërmarresve, që u gjenden në këto moment të vështira të krijuar nga moti duke vënë në dispozicion mjetet e tyre zhbllokuese, borëpastruese apo mjete të tjera, si: AEK Munella, Gjergj Cunin, Fatjon Përdoda, Niko Construktion,Ayen Energy, [su_slider source=”media: 6532,6526,6527,6528,6529,6530,6531,6533″ link=”image” responsive=”no” title=”no” pages=”no”]etj.