Mjediset e Muzeut te Ansamblit Mirdita po pergatitjen per nje imazh te ri, pas disa viteve, per t’u lyer e pergatitur ne pritje te venies neper stenda te materialit trashegimor tashme te kartelizuar sipas kritereve te UNESKO-s. Eshte i pari Muze  i ketij lloji ne Shqiperi, qe merr kete forme, dhe qe listohet si muze me
materiale trashegimore te veshjes dhe zejes se ketij lloji, e kartelizuar sipas kritereve shkencore te percaktuara nga Ministria e Kultures mbi parimet e inventarizimit ne kushtet specifike qe kerkon UNESKO.

Ndihmuan ne lyerjen dhe rregullimin e ketyre mjediseve me “look” te ri, emigrante si N. Perlala apo E. Duka nga “Sofra e Kthelles”, si dhe duke lehtesuar ne pagese sipermarrjesi i thjeshte i bojatisjes, Gj. Pergjoni.

Bashkia pergezon keta kontributore per ndihmen e tyre te pakursyer dhe inspiron stafin e kultures per t’i perdorur ato me efikasitet ne promocionet per vizitore vendas dhe te huaj!

[su_slider source=”media: 906,905,904″ link=”custom” title=”no” pages=”no”]

Leave a Comment