Category

Një kabinet muzike model, në shkollat 9 vjeçare të Rrëshenit

 • Publikuar më 21 Dhjetor, 2015
 • 0

Është përuruar sot kabineti i ri i muzikës në shkollat 9 vjecare të Rrëshenit, me një fizionomi të vecantë didaktike dhe muzeore. Mësuesi i muzikës, Nikollë Tusha, që nga Tarazhi ku ai e ka krijuar si model të eksperimentuar në mënyrë rishtare, tashmë i emëruar mësues muzike në Rrëshen, ka sjellë dhe kabinetin metodik të …

Lexo të plotë

Miratohen bursat për studentët aplikantë dhe lista e përfituesve të ndihmës ekonomike.

 • Publikuar më 17 Dhjetor, 2015
 • 0

Këshilli Bashkiak i Mirditës është mbledhur sot për të shqyrtuar dy çështje të rëndësishme të fundvitit. Mbledhja ka qenë jashtë rradhe, për vetë problematiken që mbarte. Pika e parë e rendit të ditës kishte të bënte për ndarjen e bursave për nxënësit që për herë të parë janë ulur në auditoret e shkollave të larta. …

Lexo të plotë

Për nje Mirditë solidare.

 • Publikuar më 16 Dhjetor, 2015
 • 0

Nje sërë veprimtarish  do të organizohen përgjatë muajit dhjetor ne institucionet kulturore dhe shkollore, pothuaj në të gjitha zonat e Mirditës. Ne Rrëshen, pos veprimtarive shkollore dhe nëpër kolektiva te ndryshme, në menyre specifike do të jenë këto aktivitete: -Koncerti festiv humanitar me artiste të ftuar. (16 dhjetor) -Koncert-show i qendrës kulturore të fëmijëve Rrëshen …

Lexo të plotë

Misionari i Madh i Pajtimit të Kombit, prof.dr Anton Çeta, i kthehet trojeve të parëve me një bust në qytetin e Rrëshenit.

 • Publikuar më 12 Dhjetor, 2015
 • 0

Misionari i Madh i Pajtimit të Kombit, prof.dr Anton Çeta, i kthehet trojeve të parëve me një bust në qytetin e Rrëshenit. Qyteti i Rrëshenit sot pati nderin të presë dhe të mbajë në truallin e vet përmes nje busti monumental, Misionarin e Madh të Pajtimit të Kombit, prof.dr Anton Çetën, birin e Mirditës dhe …

Lexo të plotë

Presidenti Nishani në ish burgun e Spaçit

 • Publikuar më 06 Dhjetor, 2015
 • 0

Dekoron me tituj te larte pas vdekjes, 5 te pushkatuarit e revoltes se vitit 1973. Sot presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Bujar Nishani ishte për një vizitë të shkurtër në Mirditë, fokusuar në burgun famkeq të Spaçit. Ai u prit në ambientet e ish burgut, nga kryetari i Bashkisë Mirditë z. Ndrec Dedaj dhe qindra …

Lexo të plotë

Kthimi në Muze i Burgut Spaç, një ndër prioritet kryesore të Bashkisë Mirditë

 • Publikuar më 06 Dhjetor, 2015
 • 0

Kthimi në muze të genocidit komunist i burgut famkeq i Spaçit, është drejt faktit të kryer. Bashkia Mirditë po përkrah të gjitha iniciativat që vijnë nga faktorë të ndryshëm që mbështesin një ide të tillë të kahershme, por që prej 25 vitesh ka mbetur vetëm ne kuadrin deklarativ, duke lënë shteg për shkatërrrimin e tij, …

Lexo të plotë

Pergatitje e re per Muzeun e Ansamblit MIRDITA

 • Publikuar më 24 Nëntor, 2015
 • 0

Mjediset e Muzeut te Ansamblit Mirdita po pergatitjen per nje imazh te ri, pas disa viteve, per t’u lyer e pergatitur ne pritje te venies neper stenda te materialit trashegimor tashme te kartelizuar sipas kritereve te UNESKO-s. Eshte i pari Muze  i ketij lloji ne Shqiperi, qe merr kete forme, dhe qe listohet si muze …

Lexo të plotë
sqAlbanian
sqAlbanian

Windows 10 Kaufen Windows 10 Pro Office 2019 Kaufen Office 365 Lizenz Windows 10 Home Lizenz Office 2019 Home Business Kaufen Windows 10 Lisans Office 2019 Mac Satın Al