Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

NJËSITË ADMINISTRATIVE

Ndarja administrative- territoriale

Bashkia Mirditë në territorin e saj ka një sipërfaqe prej 870 km 2 . në bazë të ligjit nr. 115/2014 për  “Ndarjen Administrativo-Territoriale në Republikën e Shqipërisë “ Bashkia Mirditë ka 7 njësi administrative . Qendra e Bashkisë Mirditë është qyteti Rrëshen . Në total Mirdita përfshin 4 qytete dhe 81 fshatra, të shpërndara në 7 njësitë administrative përbërëse të saj :

Njësia Administrative Rrëshen

 1. Njësia Administrative Rrëshen përfshin qytetin Rrëshen dhe fshatrat:
 • Ndërfushas
 • Ndërfan
 • Gëziq
 • Tarazh
 • Jezull
 • Kodër Rrëshen
 • Sheshaj
 • Fushë-Lumth
 • Malaj
 • Malaj Epërm
 • Tenë
 • Lurth
 • Bukmirë
 • Kulmë

 

Njësia Administrative Rubik

 1. Njësia Administrative Rubik përfshin qytetin Rubik  dhe fshatrat :
 • Fierzë
 • Bulshizë
 • Fang
 • Rasfik
 • Katund i Vjetër
 • Munaz
 • Rreja e Zezë
 • Rreja e Veles
 • Vau Shkezë
 • Rrethi i Sipërm
 • Livadhëz
 • Bulger

 

Njësia Administrative Selitë

 1. Njësia Administrative Selitë përfshin fshatrat:
 • Kurbnesh
 • Lufaj
 • Bardhaj
 • Lëkundë
 • Zajs
 • Kthellë e Sipërme
 • Kurbnesh-fshat
 • Mërkurth
 • Kumbull

 

Njësia Administrative Kthellë

 1. Njësia Administrative Kthellë përfshin  fshatrat :
 • Perlat Qendër
 • Perlat i Sipërm
 • Shebe
 • Tharr
 • Trojë
 • Prosek
 • Rrushkull
 • Ujë
 • Shtrezë

 

Njësia Administrative Fan

 1. Njësia Administrative Fan përfshin fshatrat :
 • Klos
 • Shtrungaj
 • Bisakë
 • Fan
 • Zall-Xhuxhë
 • Katundi i Ri
 • Konaj
 • Shëngjin
 • Petoq
 • Xhuxhë
 • Dardhëz
 • Thirrë
 • Sang
 • Hebe
 • Domgjon
 • Gjakëz
 • Munellë

 

Njësia Administrative Orosh

 1. Njësia Administrative Orosh  përfshin qytetin Reps dhe fshatrat :
 • Kullaxhi
 • Blinisht
 • Pshqesh
 • Mashtërkor
 • Shëmri
 • Grykë Orosh
 • Lgjin
 • Bulshar
 • Planet
 • Ndërshen
 • Nënshejt
 • Kodër-Spaç
 • Gurth-Spaç
 • Lajthizë

 

Njësia Administrative Kaçinar

 1. Njësia Administrative Kaçinar përfshin  fshatrat :
 • Kaçinar
 • Arrëz
 • Kuzhnen
 • Simon
 • Shëngjergj
 • Shtuf
 • Shpërdhezë