Bashkia Mirditë në territorin e saj ka një sipërfaqe prej 870 km 2 . në bazë të ligjit nr. 115/2014 për  “Ndarjen Administrativo-Territoriale në Republikën e Shqipërisë “ Bashkia Mirditë ka 7 njësi administrative . Qendra e Bashkisë Mirditë është qyteti Rrëshen . Në total Mirdita përfshin 4 qytete dhe 81 fshatra, të shpërndara në 7 njësitë administrative përbërëse të saj :

Njësia Administrative Rrëshen

 1. Njësia Administrative Rrëshen përfshin qytetin Rrëshen dhe fshatrat  :
 • Ndërfushas
 • Ndërfan,
 • Gëziq,
 • Tarazh,
 • Jezull,
 • Kodër Rrëshen,
 • Sheshaj,
 • Fushë-Lumth,
 • Malaj,
 • Malaj Epërm,
 • Tenë,
 • Lurth,
 • Bukmirë,
 • Kulmë

Njësia Administrative Rubik

 1. Njësia Administrative Rubik përfshin qytetin Rubik  dhe fshatrat  :
 • Fierzë,
 • Bulshizë,
 • Fang,
 • Rasfik,
 • Katund i Vjetër,
 • Munaz,
 • Rreja e Zezë,
 • Rreja e Veles,
 • Vau Shkezë,
 • Rrethi i Sipërm,
 • Livadhëz,
 • Bulger.

Njësia Administrative Selitë

 1. Njësia Administrative Selitë përfshin qytetin  Kurbnesh dhe fshatrat:
 • Lufaj,
 • Bardhaj
 • Lëkundë
 • Zajs
 • Kthellë e Sipërme
 • Kurbnesh-fshat
 • Mërkurth
 • Kumbull

Njësia Administrative Kthellë

 1. Njësia Administrative Kthellë përfshin  fshatrat :
 • Perlat Qendër
 • Perlat i Sipërm
 • Shebe
 • Tharr
 • Trojë
 • Prosek
 • Rrushkull
 • Ujë
 • Shtrezë

Njësia Administrative Fan

 1. Njësia Administrative Fan përfshin fshatrat :
 • Klos
 • Shtrungaj
 • Bisakë
 • Fan,
 • Zall-Xhuxhë
 • Katundi i Ri
 • Konaj
 • Shëngjin,
 • Petoq,
 • Xhuxhë
 • Dardhëz
 • Thirrë,
 • Sang
 • Hebe,
 • Domgjon
 • Gjakëz
 • Munellë

Njësia Administrative Orosh

 1. Njësia Administrative Orosh  përfshin qytetin Reps dhe fshatrat :
 • Kullaxhi
 • Blinisht
 • Pshqesh
 • Mashtërkor
 • Shëmri
 • Grykë Orosh
 • Lgjin
 • Bulshar
 • Planet
 • Ndërshen
 • Nënshejt
 • Kodër-Spaç
 • Gurth-Spaç
 • Lajthizë

Njësia Administrative Kaçinar

 1. Njësia Administrative Kaçinar përfshin  fshatrat :
 • Kaçinar
 • Arrëz
 • Kuzhnen
 • Simon
 • Shëngjergj
 • Shtuf
 • Shpërdhezë