Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mirë Se Vini Në Faqen Zyrtare të Bashkisë Mirditë

Ekspozita “E kaluara e Tashme” në Spaç, Mirditë.

Me datë 13.04.2024 u hap ekspozita “E kaluara e Tashme” në Spaç, Mirditë.

Ish- Burgu i Spaçit është një dëshmi e gjallë e sakrificave të atyre njerëzve të guximshëm që luftuan për liri dhe kundër tiranisë, dhe që shpesh humbën jetën gjatë kësaj përpjekjeje.

Tashmë 49 portretet e ish-të burgosurve që janë ende gjallë, bashkë me rrëfimet e tyre janë vendosur dhe janë të hapura për vizitorët.

Rrëfimet e tyre na shërbejnë ne si shoqëri për të reflektuar dhe mësuar nga e kaluara, në mënyrë të tillë që ajo të mos përsëritet.

Ekspozita u konceptua në kuadër të projektit”Kultura për Zhvillim të Qëndrueshëm: Potenciali i Pashfrytëzuar”. realizuar nga Tek Bunkeri.

Laboratori i Sukseseve në Mirditë

Në kuadër të projektit “Laboratori i Sukseseve Mirditë” departamenti Brain Gain dhe Ekselenca në bashkëpunim me Eugenius Fondation dhuruan disa kompjutera në shkollat e Mirditës.

Eugenius Foundation, fitoi një projekt nga Komisioni Europian dhe aktualisht po shpërndan kompjutera nëpër shkolla të ndryshme në Ballkanin Perëndimor.

Ndër të tjera u zgjodhën dy shkolla të Mirditës për të dhuruar kompjutera, shkolla e mesme “Marianne Graf” në Reps dhe shkolla e mesme “Ndrec Ndue Gjoka” në Fan”.

Bashkia Mirditë i falenderon për përkushtimin ndaj arsimit dhe zhvillimit të komunitetit tonë.

“Ngjyrosim ëndrra“

Mirëpritëm në ambientet e Bashkisë Mirditë nxënës të Gjimnazit Rrëshen, të cilët po zbatojnë projektin “Ngjyrosim ëndrra“ sipas metodologjisë “Të nxënit përmes shërbimit” me mbështetjen e Fondacionit Mary Ward Loreto!

Nxënësit janë angazhuar të krijojnë në shkollë një ambient të këndshëm për bashkëmoshatarët e tyre me aftësi ndryshe!

Kryetari i bashkisë i pranishëm në takim, i inkurajoi dhe ju siguroi mbështetjen e institucionit të bashkisë, si dhe i ftoi të jenë sa më kreativ edhe për iniciativa dhe aktivitete të tjera në komunitet.

Koncert festiv në ditën e Pashkëve në Mirditë

Mbrëmjen e datës 31.04.2024 u zhvillua koncerti festiv i Ditës së Pashkëve i organizuar nga Bashkia Mirditë.
Na nderuan me pjesëmarrjen e tyre, banda muzikore:
-Jurgen Cara në kitarë, Blerta Dodaj dhe Endrik Beba në vocal, Beriland Kadeli në bateri, si dhe Klodjan Rexhepaj në sint. Emigrantë të kthyer për të festuar me familjet e tyre, qytetarë të shumtë dhe fëmijë u bashkuan për të
shijuar muzikën dhe atmosferën festive.

 

Ekspozita e piktores Keisi Pepkolaj.

 Në Rrëshen u zhvillua ekspozita e piktores Keisi Pepkolaj.

Personalitete të rëndësishme si: Drejtoresha e USAID në Shqipëri Znj. Mischere Kawas, Prefekti i Qarkut Lezhë, Kryetari i Këshillit të Qarkut Lezhë, Kryetari i Bashkisë Mirditë, N/Prefekti Mirditë , Drejtori i Zyrës Vendore Arsimore Mirditë, si dhe Drejtori i Trashëgëmisë Kulturore dhe Turizmit Bashkia Mirditë, ishin të pranishëm dhe përshëndetën Keisin për talentin dhe pikturat e saja të mrekullueshme.
– Pas ekspozitës u zhvillua dhe një takim me Drejtoreshën e USAIDI-it, ku u diskutua mbi sfidat, problematikat, dhe projektet zhvillimore në Mirditë.
Në shenjë mirënjohje për kontributin e USAID ndër vite në Mirditë, Znj. Mischere Kawas iu dhurua Stema e Bashkisë Mirditë nga Kryetari z. Albert Melyshi.