Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Month: May 2022

Finalizohet me sukses projekti “Mbrojtja dhe Parandalimi i Zjarreve në Pyje”

– Ditën e sotme u zhvillua ceremonia përmbyllëse e projektit pilot “Mbrojtja dhe Parandalimi i Zjarreve në Pyje” i cili u mundësua nga financimi i Marianne Graf-AAP në bashkëpunim më Bashkinë Mirditë.
 
Ky projekt konsistoi në rritjen e kapaciteteve lokale për shuarjen e zjarreve në pyje duke i shtuar sherbimeve ndaj pyjeve një zjarrëfikëse dhe materialet për krijimin e pesë pikave për shuarjen e zjarreve të vendosura në njësitë administrative që kanë më shumë pyje.
 
Kryetari i Bashkisë Z. Ndrec Dedaj falendëroi Znj. M Graf për ndihmën e saj bujare të dhënë ndër vite e veçanërisht në vitet e fundit. Ai tha se ky projekt ndikon në rritjen kapaciteteve lokale për t’u përballur me fenomin e rrezikshëm të zjarreve në pyje. Gjithashtu Z. Dedaj falenderoi Qeverinë Austriake dhe popullin austriak për mbështetjen e vazhdueshme ndaj Bashkisë Mirditë.
 
Znj Marinne Graf theksoi se është detyrë e të gjithëve që të mbrojmë pyjet dhe krijimin dhe jo vetëm e zjarrëfikësve. Pajisja me mjetet e nevojshme për shuarjen e zjarreve në pyje dhe sensibilizimi i të rinjvë është një nevojë urgjente, theksoi ajo.
 
Ambasadori i Austrisë në Shqipëri Sh.K.T. Christian Steiner i pranishëm në këtë event në nderim të Znj. Graf theksoi se vullnetarizmi do të ishte një kontribut i çmuar në parandalimin dhe shuarjen e zjarreve.
 
Ipeshkvi i Rrëshenit Imzot Gjergj Meta konsideroi komunitetin si hallkën kryesore në mbrotjen e mjedisit dhe pyjeve.
 
Ekperti i pyjeve Abdulla Diku vuri në dukje lidhjen e pandashme ndërmjet njeriut dhe pyjeve.
 
Ky event përfshiu edhe të rinjtë e shkollave të cilët ishin të pranishëm më punimet e tyre kushtuar pyjeve dhe mjedisit.
 
Përfaqesuaes nga Universiteti Bujqësor i Tiranës, Sherbimit Zjarrëfikës, Zonave të mbrojtura dhe shoqërisë civile u bënë pjesë e këtij eventi.

 

 

IMG-20220512-WA0057 (1)
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.00 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.01 PM (2)
280313018_1420151691765143_5944608695977337320_n
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.07 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.07 PM (1)
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.03 PM (1)
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.04 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.04 PM (1)
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.06 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.03 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.06 PM (1)
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.41.59 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.01 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.01 PM (1)
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.41.52 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.41.53 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.41.53 PM (1)
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.41.55 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.41.57 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.41.51 PM
WhatsApp Image 2022-05-12 at 10.42.07 PM
previous arrow
next arrow

“Dita e Evropës”

-Dita e Evropës,
9 maji, kjo datë historike që shënjoi një pikë kthese në paqen, solidaritetin dhe unitetin e Evropës na gjeti së bashku në Bashkinë Mirditë në një tryezë të rrumbullakët me të rinjtë e qytetit te Rrëshenit në një debat konstruktiv . Me keta të rinj që aspirojnë dhe besojnë fort që nesër do të jemi qytetarët e një Evrope  më të madhe më të sigurt dhe të bashkuar. Debati konstruktiv u zhvillua mes dy grupeve “pro dhe kundër ” me të rinjtë nga ” Klubi i Debatit ” i gjimnazit të Rrëshenit . Fjala  përshëndetëse u mbajt nga nënkryetarja e Bashkisë Mirditë zn.Vitore Gjini e cila falenderoi pjesëmarrësit në këtë aktivitet dhe theksoi që vlerat evropiane mishërohen më së miri me angazhimin e të rinjve për një shoqëri demokratike.Dy ishin temat kryesore të debatit :

-Euroskepticizmi lidhur me anëtarësimin e Shqipërisë në BE në këndvështrimin politik, ekonomik dhe social.

-Përfshirja e të rinjve në procesin e vendimmarrjes vendore.

Të rinj, energjikë, të përgatitur dhe plot vizion paraqiten opinione dhe argumente bindëse mbi sfidat e anëtarësimit të Shqipërisë në BE dhe treguan një interes  të lartë mbi pjesëmarrjen në procesin e vendimmarrjes vendore .

Me gjithë argumentet pro dhe kundër ky debat na tregoi dhe një here rëndësinë jetike që ka për Shqipërinë dhe të rinjtë e këtij vendi anëtarësimi në familjen e madhe Evropiane.