Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Month: September 2023

Ambasadorja e Zvicrës, vizitë në Bashkinë Mirditë.

Ambasadore e Zvicrës në Shqipëri znj. Ruth Huber bëri një vizitë zyrtare në Bashkinë Mirditë. Ajo u prit nga kryetari i bashkisë z. Albert Melyshi, në zyrën e të cilit u organizua dhe një takim pune i zgjeruar. Ambasadorja shoqërohej nga ekipi i Bashkive të Forta, përkatësisht nga Menaxheri i projektit z. Norbert Pijls, dhe znj.Valbona Karakaqi si dhe Koordinatori i projektit z. Bukurosh Onuzi, projekte ku Bashkia Mirditë është përfituese prej disa vitesh.
Takimi konsistoi kryesisht në njohjen e Shkëlqesisë së saj me vizionin dhe strategjitë e zhvillimit të Bashkisë Mirditë.
Fillimisht Z. Melyshi falenderoi zonjën Ambasadore për ndalesën në Mirditë, dhe shprehu mirënjohje për kontributin e vazhdueshëm të shtetit të Zvicrës me një sërë projektesh për zhvillimin e Mirditës, dhe jo vetëm. Gjithashtu ai paraqiti dhe sfidat me të cilat ndeshet Bashkia Mirditë, që lidhen kryesisht me buxhetin e ulët që delegohet në raport disfavorizues me numrin e popullsisë, gjë që reflektohet në investime si në infrastrukturë dhe në ofrimin e shërbimeve.
Për nga pikëpamja gjeografike dhe atraksionet natyrore, “Rajoni i Mirditës paraqet një Zvicër të vogël”, theksoi kryebashkiaku Melyshi, prandaj ndër pikat e forta në planet strategjike të zhvillimit që ndikojnë në përmirësimin e jetës së qytetarëve të këtij vendi janë përcaktuar zhvillimi i turizmit dhe bujqësisë.
Z. Melyshi nuk la pa përmendur dhe lënien në harresë të Burgut të Spaçit, dhe rëndësinë që ka rivitalizimi i tij, jo vetëm si memorie kulturore por edhe si atraksion turistik. Ai u shpreh që do bashkëpunojë me çdo aktor të pushtetit vendor, qendror dhe ndërkombëtar për të zhvilluar Mirditën.
Znj. Ambasadore e përgëzoi kryetarin e Bashkisë për fitoren e zgjedhjeve dhe i uroj suksese në detyrë. Gjithashtu u shpreh me konsiderata të larta për mënyrën sesi janë implementuar projektet e Qeverisë Zviceriane, si menaxhimi i riskut, të ardhurave, mbledhja e taksave apo dhe menaxhimi i mbetjeve. Punë të mira janë nisur dhe bërë por kemi dhe shumë punë për të berë në vijim. Ajo u ndal dhe në funksionimin e shoqatës së bashkive, ku zoti Melyshi ka rol të rëndësishëm, duke nxitur bashkëpunimin dhe me shoqatën tjetër të bashkive për t’u fokusuar tek problematikat e përbashkëta që ndeshin bashkitë e vendit si të një krahu apo krahu tjetër politik.
Vizita vazhdoi me një tryezë të rrumbullakët me përfaqësues të Këshillit të Bashkisë Mirditë. Mbështetja e projekteve Zviceriane për Këshillin e Bashkisë është e dukshme me ofrimin e trajnimeve për ngritjen e kapaciteve të këshilltareve, ku vlen të përmendet dhe mbështetja për transmetimin online të mbledhjeve të Këshillit të Bashkisë duke e bërë procesin vendimmarrës edhe më transparent.
Në përmbyllje të këtij takimi, u vizitua dhe InfoKulla Mirditë, ku ambasadorja pati mundësinë të njihej më shumë me historinë, traditën, kulturën, pozicionin gjeografik, si dhe zhvillimin turistik dhe ekonomik të Mirditës.

   

                

Censi i Popullsisë dhe Banesave 2023

Njoftim!
Të nderuar qytetarë!
Duke nisur nga data 18 shtator do të nisë Censi i Popullsisë dhe Banesave 2023, që do të kryhet nga Instituti i Statistikave, anketim i cili do të zgjasë deri me 30 tetor.
Anketuesi do të trokasë në çdo derë, dhe në rast se nuk jeni në shtëpi, do të ju lërë një letër dhe do të rikthehet një ditë tjetër.
Bashkia Mirditë fton të gjithë qytetarët që të jenë sa më bashkëpunues dhe ti përgjigjen pyetjeve të anketuesit në mënyrë sa më të saktë, sepse në këtë mënyrë do të kemi të dhëna të sakta e të azhornuara, rreth numrit të popullsisë, banesave, kushteve të jetesës, shkollimit, e punësimit, si dhe të dhëna të tjera statistikore.

                 

Viti i ri shkollor 2023-2024

Në ditën e parë të vitit të ri shkollor të arsimit parauniversitar 2023-2024, Kryetari i Bashkisë Mirditë Z.Albert Melyshi përshëndeti nga afër mësuesit, nxënësit dhe prindërit.
Z. Melyshi vizitoi shkollën 9- vjeçare “Nënë Tereza” Rrëshen, nga ku ju uroj të gjithë nxënësve një vit sa më të mbarë shkollor, në veçanti atyre që ulen për herë të parë në bankat e shkollës.
Gjithashtu ju uroj mësuesve shumë suksese dhe mbarësi në misionin e tyre fisnik.
Kryetari i Bashkisë shprehu angazhimin maksimal në mbështetjen dhe motivimin e arsimimit të të rinjve të Mirditës.