Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Month: December 2023

Bashkojmë zemrat e dhurojmë dashuri!

FTESË E HAPUR
Bashkojmë zemrat e dhurojmë dashuri!
Rrëshen, më 23 dhjetor 2023,

Drejtuar çdo mirditori vullnetmirë e zemërgjerë, që në këtë prag festash të bashkohemi të gjithë, duke treguar si gjithmonë vlerat e larta njerëzore dhe bujarinë që ndër shekuj na ka karakterizuar! Le të heqim diçka nga vetja, familja jonë, për ta ndarë me ata që kanë më shumë nevojë e më pak mundësi!
Me iniciativën e Bashkisë Mirditë në bashkëpunim me Motrat e Shën Xhovanna Antidës dhe Vizion OJF është ndërmarrë një nismë bamirësie, e cila ka filluar me kontributin e të gjithë punonjësve të Bashkisë, duke vijuar më tej me këtë ftesë të hapur drejtuar çdo qytetari mirditas, brenda dhe jashtë kufijve të vendit, biznesmenë e kushdo tjetër, për të kontribuar me zemër sipas mundësisë, për familjet në nevojë në zonën tonë.
Faleminderit dhe për shumë mot Krishtlindjen dhe Vitin e Ri 2024!
Urojmë begati në familjet tuaja!

*Komisioni i mbledhjes së kontributeve ndodhet në sallën e
Këshillit Bashkiak Mirditë, ditën e martë, datë 26 dhjetor ora 08:00- 14:00.

Email: info@bashkiamirditë.gov.al
Nr. Kontakti:
☎️+3552162333
+355695755444
+355696890984

Veshja tradicionale e gruas Mirditore

Veshja tradicionale e gruas mirditore shpallet ”Kryevlerë Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale (shpirtërore)”.

Me propozimin e Unionit Mirdita, Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Jomateriale pasi shqyrtoi dosjen e dërguar, vendosi që kjo veshje e hershme, që pavarësisht mbishtresëzimeve kulturore, ruan një larmi simbolesh të natyrës mitike dhe kultike, të shpallet ”Kryevlerë Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale (shpirtërore)”.

Pas shpalljes ”Kryevlerë Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale (shpirtërore)”, në një fazë tjetër, mund të përgatitet dosja për në UNESCO.

Konsultimi Publik me banorët e Njësisë Administrative Rrëshen

Me datë 11.12.2023 përmbyllëm konsultimet publike me banorët e Njësisë Administrative Rrëshen, në kuadër të hartimit të Paketës Fiskale dhe Miratimit të Buxhetit për vitin 2024.

Dëgjuam dhe diskutuam një sërë problematikash me banorët për të renditur një listë prioritetesh për vitin 2024.

 

Mbledhja e Komisionit Vendor per Planifikimin e Perballimin e Mbrojtjes Civile për Periudhën Dimërore 2023- 2024.

Ditën e sotme u zhvillua mbledhja e Komisionit Vendor për Planifikimin dhe Përballimin e Mbrojtjes Civile për periudhën dimërore 2023- 2024 në territorin e Bashkisë Mirditë.
Të pranishëm në këtë takim ishin: Prefekti i Qarkut Lezhë Z.Gjergj Prendi, Drejtori i Qendrës së Mbrojtjes Civile për Qarqet Shkodër, Kukës, Lezhë Z. Besnik Hysaj, përfaqësues të Agjencisë Kombëtare të Mbrojtjes Civile, N/Prefekti Mirditë Znj. Marie Doda si dhe anëtarët e komisionit vendor.

Mbledhja u kryesua nga Kryetari i Bashkisë Mirditë Z. Albert Melyshi ku përshëndeti të pranishmit dhe kërkoi që të jemi në lartësinë e duhur për t’u shërbyer qytetarëve dhe për të përballuar problematikat dhe emergjencat që mund të shfaqen gjatë stinës së dimrit.

U diskutuan problematikat e identifikuara në të gjitha njësitë administrative si dhe:
– Masat e marra për monitorimin e zbatimit të përpiktë të regjimit të punës në rezervuarë( hapja, mbyllja, niveli i ujërave, gjendja e siguria e shkarkuesve katastrofikë dhe e digave).
– Masat e marra për mbulimin me shërbim shëndetësor dhe për furnizimin e sigurimin e rezervave dimërore në medikamente mjekësore për zonat që bllokohen nga dëbora.
-Masat e marra për përmirësimin e rrjetit të shpërndarjes për sigurimin e furnizimit normal të popullatës me energji elektrike sidomos të zonave e fshatrave që bllokohen nga dëbora.
– Masat e marra për mbajtjen në gatishmëri të rrjetit rrugor dhe për hapjen e rrugëve që bllokohen nga bora e akulli.

Prefekti i Qarkut Lezhë Z. Gjergj Prendi ju bëri thirrje të gjithë anëtarëve të komisionit që ndërhyrja të jetë sa më e shpejtë në operacione dhe të ketë bashkëpunim dhe koordinim mes strukturave.

 

Marshimi kundër dhunës me bazë gjinore në Mirditë.

“Investo për të parandaluar dhunën” ishte motoja që mblodhi bashkë nxënës, prindër, mësues, qytetarë, përfaqësues të institucioneve vendore, dhe organizata në marshimin ndërgjegjësues që filloi nga oborri i shkollave 9 vjeçare për të vijuar nëpër rrugët e qytetit dhe për tu përmbyllur në sheshin “Abat Doçi”.

Me pankarta në duar ata dhanë mesazhe sensibilizuese për parandalimin e dhunës.

Marshimi u organizua në kuadër të 16 Ditëve të aktivizimit kundër dhunës me bazë gjinore, në bashkëpunim me NJVKSH Mirditë, ZVAP, shoqatën Vizion OJF dhe fondacionin Mary Ward Loreto.

 

   

              (more…)

Konsultimi publik me banorët e Njësisë Administrative Rubik

Me datë 05.12.2023 vijuam konsultimin publik me banorët e Njësisë Administrative Rubik, në kuadër të hartimit të Paketës Fiskale dhe Buxhetit për vitin 2024.

Së bashku me banorët dëgjuam e diskutuam një sërë problematikash për të renditur një listë prioritetesh për Buxhetin e vitit 2024.

– Përmirësimin e hapësirave publike si: kënd lojrash për fëmijë, stola për të moshuarit, ambjente sportive etj.
-Sistemimin dhe mirëmbajtjen e rrugëve të fshatrave të kësaj njësie.

– Nevojë për zgjerim dhe pastrimin e sipërfaqeve të varrezave.

– Pastrimin dhe mirëmbajtjen e kanaleve kulluese dhe vaditëse.

 

Njoftim !

Qendra e Personel Rekrutimit në Ministrinë e Mbrojtjes kërkon të rekrutojë kandidatë për ushtarë/detarë aktivë në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë.

Kriteret për ushtarë/detarë aktivë:
– Të jetë shtetas shqiptar
– Mosha e rekrutimit është 18 vjeç – 27 vjeç.
– Të ketë kryer arsimin, minimumi 9 vjeçar brenda ose jashtë vendit.

Dokumentacioni që do të paraqesin kandidatët:
– Kërkesë me shkrim;
– Fotokopjen e kartës së identitetit;
– Formular i vetëdeklarimit;
– Dy fotografi të përmasave 4×6 cm dhe dy fotografi të përmasave 9×12cm;
– Fotokopje të noterizuar të çertifikatës së arsimit 9- vjeçar/ diplomës së arsimit të mesëm/ universitetit;
-Diplomë, dëshmi apo çertifikatë për aftësinë profesionale (nëse ka), të noterizuara;
-Dokument i qendrës shëndetësore të lëshuar nga mjeku i familjes;
-Ekzaminimet mjekësore për agjentët infektivë (Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz etj.), grupin e gjakut të lëshuar nga drejtoritë e shendetit publik ose laborator mjekësor të licensuar për këto analiza;
– Vërtetim nga prokuroria, gjykata dhe dëshmi penaliteti.

Shtetasit që dëshirojnë të shërbejnë në FA si ushtarë / detarë aktivë do të aplikojnë: online nëpërmjet portalit e- Albania në shërbimin ” Aplikim për rekrutimin e Forcave të Armatosura”, në postë, në seksionet e rekrutimit në qarqe, si dhe në QPR.
Afati për regjistrim është deri me datë 09.01.2024

 

Bashkohu për të parandaluar dhunën ndaj grave dhe vajzave.

Ditën e Enjte me datë 7 dhjetor 2023, Bashkia Mirditë në bashkëpunim me ZVAP Mirditë, NJVKSH, shoqatën Vizion OJF dhe fondacionin Mary Ward Loreto, ju fton t’i bashkoheni aktivitetit ndërgjegjësues kundër dhunës me bazë gjinore në kuadër të 16 ditëve të aktivizimit për eliminimin e këtij fenomeni.