Festa e Arbërit, përmbyllje përmes një show special në shesh

Kryetari i bashkisë z. Ndrec Dedaj, në ditën e fundit të aktiviteteve të “Festës së Arbërit 2018”, ka ndarë Mirënjohjet e Bashkisë Mirditë për disa pjesëmarrës në shoqëri të ndryshme tek “Panair Arberi 2018”. Në fillim kryetari Dedaj ka  përgëzuar të pranishmit për këtë veprimtari shumdimensionale, duke theksuar se ajo do shërbeje si gurthemeli për edicionet e tjera.

Kështu janë vlerësuar me mirënjohje: AgroMirdita; projekti Animimi i Zhvillimit rural të komuniteteve lokale në bashkinë Mirditë; Fehmi Hoxha si drejtues i kolonisë së artit, ekipi pjesëmarrës në panair nga shkollës së mesme Profesionale “Shën Jozefi Punëtor”, drejtuesi i Farmavet Lezhë, Preng Pepa. Më pas veprimtaria vazhdoi me pjesë orkestrale të orkestrës frymore si dhe valle të shumta në shesh.

Kësisoj kanë përmbyllur veprimtaritë e Javës së “Festës së Arbërit 2018”, një festë rishtare e organizuar nga bashkia Mirditë. Pas një sërë veprimtarish kulturore, historike, artistike, promocionuese te prodhimit vendas etj, dita e përmbylljes së veprimtarive është perceptuar si një show në sheshin kryesor të qytetit.

Pjesë e kësaj veprimtaria ishin dhe instrumentistët dhe orkestra frymore e shkollës “Besëlidhja” në Lezhë, dy grupet e valleve të Ansamblit Mirdita, një pjesë e ekipit të Albania Alpine Adventure, piktorë, pjesëmarrës në panair etj.

Kjo është dhe ndër festat zonale më të organizuara në këtë bashki dhe synon promovimin e produktit vendas në të gjitha fushat, natyrisht duke qenë një pikënisje e fortë e bashkisë për vitet e tjera, e cila e identifikoj atë si festë përbashkuese të mirditorëve kudo ata janë.

1
3
4
2
43405785_291796251640079_525985441942339584_n
43487313_329222244494350_1644198559915966464_n
43422641_2036550273064358_4245215893786722304_n
43419286_2129488510637060_5816562007247159296_n
43390526_271587076804770_7409540299019517952_n
43378248_528728704243589_4879519212638306304_n
43308889_2174679289522046_3678160557220823040_n
43303759_243094039714454_4429279513280512000_n
43296398_732540770422120_4351112938149380096_n
43292342_282513165728653_6846753429801402368_n
43289695_315909758963973_410771849010479104_n
43289644_250658692314982_2388980257370669056_n
43392394_524196888043649_9121812140661932032_n
43354640_2270086639887401_6732136025574866944_n
43323024_496799847504331_8591055492564910080_n
43308903_1996933440605574_1114582831226421248_n